Aktiviteter

Vill man åka bort men ändå stanna hemma i Sverige ska man söka sig till Herrestad Vandrarhem. Det här är en plats som är full av roliga aktiviteter. Ibland kan det vara skönt att ta en weekend bort och uppleva naturen samtidigt som man är aktiv. Här kan du uppleva precis allt som har med aktivitet och natur att göra. Förutom alla aktiviteter finns det även andra platser i närheten som kan vara kul att besöka. Ta en sväng förbi High Chaparral eller varför inte besöka en av byarna i närheten för att glömma storstadslivet och njuta lite av lugnet och mysigheten i en småländsk by. Oavsett vad man har för intressen så finns här något för alla. Så njut av cykling, fiske eller en skön spadag hos Herrestad Vandrarhem.

Aktiviteter i olika former hos Herrestad Vandrarhem

Aktiviteter för den aktiva

Gillar man att vara aktiv på semestern eller under ledigheten är detta platsen att vara på. Här finns aktiviteter för den som gillar att vara ute och röra på sig. Gillar man exempelvis att cykla finns det cyklar till uthyrning. Då kan man antingen cykla till platser i närheten för andra aktiviteter eller så kan man välja att cykla via ett av stråken i skogen och uppleva de vackra vyerna. Dessutom är det lugnt och fridfullt och en känsla av ro infinner sig i närheten till naturen. Detta är ett utmärkt sätt att fortsätta vara aktiv även under ledigheten och hjälper till att hålla träningsformen uppe för de som tränar. Cykling är också roligt för hela familjen, så packa en picknickkorg och cykla iväg för en rolig dag i naturen.

Andra aktiviteter som finns erbjudna här är exempelvis fiske. Så är du en av alla de som tycker att det är roligt att fiska passar Herrestad Vandrarhem perfekt. Att fiska är både kul, spänningsfyllt och rogivande på en och samma gång. En perfekt dag kan man packa med sig en matsäck och dra iväg till bästa fiskeplatsen för en dag av fiske. Man kan både meta och kasta här. Fisken man fångar kan man tillreda och grilla vid en av alla grillplatser som finns runt omkring för en härlig middag ute i det fria. Det finns fiskespön till uthyrning om man inte har sitt eget, och vill man meta är det ju enkelt att gräva upp lite mask.

Roligt ute i naturen

Här finns det gott om saker att göra, som exempelvis vandring finns nationalparken Store Mosse i närheten. Då kan man passa på att strosa runt i naturen i lugn och ro och lyssna till ljudet av fåglarna som sjunger. Även Herrestadsjön ligger alldeles i närheten, så på sommaren kan man ta sig ett dopp. Är man här på vintern kan man passa på att åka skidor eller skridskor på sjön om den har frusit. Man kan också paddla kajak för att ta sig runt sjön och se vyerna omkring, eller ta sig till ön Holmen som ligger mitt i sjön. På ön erbjuds det dessutom fler aktiviteter såsom femkamper och klättring för att nämna några.

Andra aktiviteter som finns erbjudna är bland annat ridning. Då kan man ta sig till det närliggande stallet Sonakull. Här erbjuds det ridning oavsett erfarenhet. Då rider man längs utstakade rutter i området tillsammans med en ridinstruktör. Är man ovan på en hästrygg behöver man inte vara orolig, då farten anpassas till vana och erfarenhet. Hästarna som finns här är vackra och starka haflinger hästar som är kända för sitt goda temperament och sin stadiga fot. Lätta att rida och hantera även för den mest oerfarna med ett snällt lynne är haflinger hästen en fröjd att rida. Då haflinger hästen är en allroundhäst som har avlats i syfte att hjälpa människan passar den perfekt som rid och fritidshäst. Aktiviteter som ridning är något som många inte har upplevt, men på hästryggen får du en ny upplevelse av den vackra naturen.

Avslappning efter en dag av aktivitet

Vare sig man är på semester, konferens eller bara har åkt bort över helgen så är det kul med aktiviteter. Här kan man ha en fartfylld dag med roliga upplevelser. När man sedan är klar för dagen och har provat på de aktiviteter man vill så kan man ta en stund och slappna av i relaxavdelningen. Man kan även ta ett kvällsdopp i sjön och sedan hoppa in i bastun. Efter det kan man ha en trevlig middag på restaurangen Jordkällaren. Där maten är god och stämningen samt inredningen är som tagen ur historien.

Alternativen är oändliga och det finns något för alla här på Herrestads Vandrarhem. Upplev friden i Smålands skogar med aktiviteter ute i naturen. Det finns saker att uppleva för både stora som små. Dessutom finns det roliga platser i närheten att besöka under en dagstur. Så passa på att boka in ett besök här under nästa ledighet, du kommer garanterat att ha en bra tid fylld av roliga upplevelser.