Ecigaretter

By | February 15, 2021

Den elektroniska cigaretten, även känd som hookah pen, vaporizer, vape, e-cig, är ett ämne som har genererat vissa kontroverser och divergerande åsikter, och det verkar svårt att hitta en definitiv kunskap om det. Men viss information och reflektioner kan bidra till att klargöra de viktigaste tvivlen.
1) skadar det hälsan?

Vid användning av en e-cigarett andas personen in ångan av en vätska, vanligtvis propylenglykol, som kan eller inte innehåller utspädd nikotin eller någon form av här är några populära e-cigg från Vape.se arom (till smak). Denna vätska omvandlas till ånga av en elektronisk cigarettanordning som kallas en finfördelare.

När det gäller hälsoskador är det känt att tre viktiga faktorer påverkar denna fråga: E-cig-spänningen, kvaliteten på den använda vätskan och närvaron eller inte av nikotin i den.

Det finns indikationer på att när vätskan upphettas till en spänning större än 5 volt, kommer den elektroniska cigaretten som man köper ifrån VapeSweden.se, Jooz.se, dk.vape.se, Peoplesmoker.se och Ecigaretter.se! att producera en högre hastighet av formaldehyd (substans relaterad till andningsproblem och faryngealcancer) än för vanlig cigarett.

När det gäller kvaliteten på den vätska som används, eftersom det är en produkt utan reglering och kommersialisering förbjuden i Brasilien, kommer det knappast att finnas någon form av tillförlitlighet när det gäller dess innehåll. FDA (motsvarande Anvisa i USA) har identifierat närvaron av nitrosamin och dietylenglykol, cancerframkallande ämnen, i flera märken av e-cigs, inklusive marknprepperbutikedande varumärken. Nikotin har också hittats i vätskor förmodligen utan nikotin. Detta på reglerade nordamerikanska varumärken.

När vätskan officiellt innehåller nikotin, kommer användningen av den elektroniska cigaretten att generera samma konsekvenser som orsakas av nikotinet i en vanlig cigarett, som huvudsakligen är relaterad till missbruk, cirkulationsproblem och utveckling av cancer (nikotin ensam orsakar inte direkt cancer, men indirekt gynnar dess framväxt).
2) den elektroniska cigarettberoende?

Ämnet som finns i vanliga cigaretter som genererar organiskt beroende är nikotin, vilket kan eller inte kan vara närvarande i vätskan som förångas av den elektroniska cigaretten. Därför kan organiskt beroende ja hända när e-cig används med nikotin från ejuice så som The Sweet Stuff, Tobac King, Tropic King, Twelve Monkeys, Vape Breakfast Classics, Vape Cocktails, Vape Fruits, VGOD Ejuice, Vikingen e-juice, Wild Roots & Zen e-juice.

Å andra sidan är det känt att cigarettberoende också är starkt kopplat till rökning och det sammanhang där det används, oavsett nikotin. Därför har den elektroniska cigaretten med nikotin potential att generera fysiskt beroende, medan den som används utan nikotin är mer sannolikt att ha en frekvent användning genom att bilda en vana än av den beroendeframkallande potentialen hos den inandade substansen i sig.
3) Varför är elektronisk cigarett förbjuden i Brasilien?

Den elektroniska cigaretten annonseras av sina tillverkare som en alternativ metod för att sluta röka och helt ofarlig, jämfört med konsumtionen av konventionella cigaretter. Eftersom det inte finns några vetenskapliga bevis för att bevisa detta förmodade harmlöshet och skadliga ämnen redan har hittats i flera prover, tillåter vissa länder som Brasilien, Argentina, Colombia och Kanada inte kommersialisering.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.