var kom offentliga VPN från då?

By | December 16, 2020

Public VPN ” låter som en oxymoron. Ett virtuellt nätverk är privat, men samtidigt offentligt-hur är det? Men vi använder dem, till exempel, för att komma åt webbplatser som är blockerade i vår region. Är vi anslutna till dem i ett krypterat nätverk?vad är en vpn och vad är det för?

Nej. En offentlig VPN bygger på den så kallade sessionsanslutningsprincipen. Du installerar VPN-klienten på din dator. När du ansluter till en blockerad webbplats ansluter du först till VPN-servern och berättar att du vill ansluta till den webbplatsen. Och VPN-servern gör tillfälligt webbplatsen till en betrodd medlem i nätverket-det bygger en krypterad tunnel mellan dig och webbplatsen så länge du är på webbplatsen.

Varför blockerade webbplatser öppna via vpn? Eftersom VPN-servern som skickar din anslutningsförfrågan till webbplatsen ligger i ett annat land-även i USA, även i Uruguay. Och för honom är platsen blockerad i Ryssland fritt tillgänglig. Varför anses det säkert att ladda ner från torrents via en VPN? Eftersom anslutningen till torrent tracker görs via en VPN-server över en krypterad kanal. Och istället för dig verkar torrenten “pumpa” VPN-servern-åtminstone så här ser det ut för tredje part. Och i allmänhet är bitarna av filen som du får i slutet skyddade av kryptering-Ingen tredje part kan bevisa att du laddar ner ett “brutet” spel. Och om han försöker bryta sig in i tunneln, har du all rätt att protestera!

således är en vpn ett mjukvarudefinierat lokalt nätverk mellan betrodda datorer som kan existera antingen permanent eller tillfälligt.